Wat zijn levensvragen?

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die sterk kunnen opspelen wanneer u te maken krijgt met ongeneeslijke ziekte en een beperkte tijd van leven. Het kan gaan over geloof en spiritualiteit, maar ook over een gebeurtenis in uw leven waar u spijt van heeft. Dit is zeer persoonlijk.

• Wat voor zin heeft mijn leven gehad?
• Welke onverwerkte zaken maken mij onrustig?
• Hoe moet het verder met mijn naasten? Ben ik mij naasten niet tot last?
• Wat wil ik nalaten?
• Wat is er na dit leven?
• Wat geeft mij kracht om voort te leven?
• Waarom ik? Waar heb ik dit aan verdiend?
• Waarom moet ik zo lijden? Heeft het leven nu nog zin?
• Hoe kan ik afscheid nemen van dierbaren?
• Mag ik uit het leven stappen?

Wanneer een gesprek aanvragen?

Als vragen dilemma’s worden die u dagelijks bezighouden en u er niet (goed) met mensen in uw omgeving over kunt praten, dan is het raadzaam om hulp in te roepen van een consulent levensvragen.

Een consulent levensvragen is een professionele hulpverlener, vaak een geestelijk verzorger, die met u in gesprek gaat. Aan het Centrum voor Levensvragen zijn consulenten verbonden met verschillende achtergronden. Op die manier krijgt u de begeleiding die aansluit bij uw behoefte en levensovertuiging.

Hoe werkt het?

• Aanmelden kan telefonisch of per mail, door uzelf, uw naasten, een professional of vrijwilliger.
• U krijgt een telefonische intake. Daarin bespreekt u uw vragen, verwachtingen, wensen en mogelijkheden
• Na de intake wordt een consulent benaderd die past bij uw vraag en achtergrond.
• De consulent levensvragen neemt contact met u op en maakt een afspraak.
• Het gesprek vindt plaats bij u thuis of op een nader overeen te komen locatie als u dit wenst.

U mag kosteloos gebruik maken van drie gesprekken van een uur.