31-mrt 20 Wat als ik niet naar de uitvaart mag? Maak zelf een afscheid in 4 stappen.
Sophie Looijesteijn is celebrant van beroep. Zij maakt ceremonies bij belangrijke levensgebeurtenissen. In haar vlog vertelt ze hoe je in deze tijd van Corona toch op een goede manier afscheid kunt nemen. Je vindt het youtube filmpje op haar website hier.

30-mrt 20 Zingeving op de kaart
Op haar website presenteert geestelijk verzorger Beatrijs Hofland teksten, meditaties, filmpjes en afscheidsrituelen om je te helpen deze buitengewone Corona tijd door te komen.

24-mrt 20 Centrum voor Levensvragen blijft geopend tijdens Coronacrisis
Het Centrum voor Levensvragen Gooi en Vechtstreek biedt ook nu de mogelijkheid voor een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek. Onze consulenten zijn geschoold als geestelijk verzorger en specialisten in in zingevingsvragen. Nu we niet meer op bezoek kunnen komen bij de mensen bieden we gesprekken aan per telefoon, skype of beeld bellen. De gesprekken zijn kosteloos voor alle mensen van 50 jaar en ouder.

23-mrt 20 Vanwege de corona-uitbraak wordt heel Nederland op dit moment geconfronteerd met angst voor lijden en sterven. Iedereen die op zoek is naar kennis en informatie over zorg aan patiënten met COVID-19 besmetting vindt nu op Palliaweb informatie, verzameld op basis van overleg met landelijke experts in de 1e, 2e en 3e lijn. Ga naar Palliaweb

 

Maart 2020- In onze vernieuwde folder leest u alle informatie over het Centrum voor Levensvragen nog eens rustig na. Bestel gratis exemplaren via de Contactpagina of Download de folder hier. 

 

 

 

Maart 2020 – “Hoe moet het verder met mijn naasten (mijn partner, kinderen)? ” is een van de vragen waar mensen aan het eind van hun leven het vaakst over nadenken. Rob Bruntink (journalist en expert palliatieve zorg) inventariseerde een Top-10 van de meest voorkomende levensvragen. Download hier.

 

 

 

 

Oktober 2019 –Deze animatiefilm over zingeving in de palliatieve fase en het Diamantmodel’ is in mei 2019 ontwikkeld in opdracht van Coöperatie Palliatieve Zorg 

Nederland (PZNL), in samenwerking met IKNL en prof. dr. Carlo J.W. Leget, hoogleraar zorgethiek, Universiteit voor Humanistiek

 

 

Oktober 2019 – Er is een landelijke website gestart met algemene informatie over geestelijke verzorging: www.geestelijkeverzorging.nl. Op deze website vindt u wanneer, waar en hoe u een beroep kunt doen op geestelijke verzorging en in het bijzonder op de geestelijk verzorger. Tot nu toe was informatie over geestelijke verzorging alleen versnipperd beschikbaar en met name binnen instellingen aanwezig, zoals in een ziekenhuis of bij defensie. De nieuwe website brengt alle relevante informatie bij elkaar. (Bron:Fibula).

 

Juni 2019 – Ouderen zijn in hun laatste levensfase vaak bezig met vragen rondom zingeving: ben ik van betekenis (geweest)? Zorgmedewerkers kunnen ouderen hierbij ondersteunen door het gesprek aan te gaan. Lees de 8 handvatten van expert Rinske Boomstra.